Bienala de la Veneţia??? RM???

Data: 20 Jun, 2007 / Categoria: Evenimente / Vizualizari: 4689 / Comentarii: 0Bienala de la VenetiaBinecunoscut: Bienala de la Veneţia şi-a dobîndit faima de eveniment de referinţă în viaţa artistică; şi-a proiectat aroganţa de a modela căile dezvoltării artei contemporane.

De exemplu Giacometti prin filosofia sa, precum că, viaţa este mai importantă decît expresia artei, se pare o formula acreditabilă în viaţa culturală.
Iar cînd o oarecare Svetlana Ostapovici o prestaţie mai mult decît obscura în viaţa culturală este promovată, via sferele influente ale organizatorilor bienalei de la Veneţia, logic este sa ne intrebăm: pretinsa orientare către comuniunea europeana se esafodează pe criterii etice şi morale sau reprezintă un efort către afirmarea succesului personal.

Absolut anonimă în Republica Moldova Svetlana Ostapovici!

În Republica Moldova, în cunoştinţe de cauză nimeni nu cunoaste absolut nimic despre personajul cumva promovat să exprime expresia potenţialului creator.
Totuşi, în RM, ştim la sigur sunt creatori de valoare în domeniul artelor plastice.

Oare, nu cumva, stări a faptului depopularizării emanente prabuşirii URSS - precum este cazul Republii Moldova poate să însemne măsluiri, gen personaje obscure precum şi-au arogat "grija de integrare a Republicii Moldova în comunitatea statelor europene".

Măharii care-şi aroga pretenţia, se vede sunt stapînii acestei acţiuni pretins culturale cu pretenţii arogante asupra procesului creator ca Bienala de la Veneţia.

Curios ca în cadrul pretinsei integrări europene sunt posibile manipulări în culise a ceea ce se pretinde expresia a libertăţii creaţiei: arta.

Bienala de la Veneţia, am certitudinea că este un fals cultural!

Tudor Braga
Director Centrului Expozitional Constantin Brancusi, UAP
Republica Moldova

Comentarii: 0


Adauga comentariuIntroduceţi codul de control
Security Image   

  • Să se refere doar la articolul la care postează
  • Să se abţină de la atacuri off topic la adresa autorilor
  • Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile cu limbaj neadecvat sau obscen!
  • Autorul comentariului este singurul responsabil (juridic) pentru conţinutul acestuia