Valeria DUCA

Data: 21 Mar, 2009 / Categoria: Evenimente / Vizualizari: 3102 / Comentarii: 0Valeria Duca, este titlul celui mai proaspăt scos album, în anul 2009, de editura Eigraf, din Cişinău, şi imprimat la tipografia Best-Print, din Bucureşti.

Ion Botnaru, Ambasador, Director, Secretariatul Organizaţiei Naţiunilor Unite, la New York; Constantin I. Ciobanu, Doctor habilitat în studiul artelor, Cercetător ştiinţific la institutul de Istoria Artei George Oprescu al Academiei Române, Bucureşti; Ion Serbinov, Maestru în Arte, Chişinău; Victoria Rocaciuc, Doctor în studiul artelor, cercetător ştiinţific superior, Institutul Patrimoniului Cultural al Academiei de Şriinţe a Moldovei, Chişinău; Loreta Zakarevicene, Consilier în Afacerile Externe al Primului-Ministru din Republica Lituania, fiecare în parte şi toţi împreună converg în a repera calităţile notorii a domnişoarei de 13 ani, care graţie osîrdiei părinţilor săi este performantă ca: elevă la Liceul Prometeu; ca pictoriţă şcolită întru relevarea potenţialului native deosebit de plasticieni profesionişti Victor Ursu şi Ion Serbinov; ca sportivă, fiind antrenată de Vladislav Mazur la taekwondo WTF, cucerind medalii, inclusive de aur.

Albumul este focalizat asupra creaţiilor plastice. Aici, domnişoara noastră are în palmares participări la expoziţii în context cu cotaţii înalte. De fapt, în istoria culturii noastre este o apariţie fără precedent.

Tudor Braga, Director,
Centrul Expoziţional Constantin Brâncuşi UAP RM

Comentarii: 0


Adauga comentariuIntroduceţi codul de control
Security Image   

  • Să se refere doar la articolul la care postează
  • Să se abţină de la atacuri off topic la adresa autorilor
  • Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile cu limbaj neadecvat sau obscen!
  • Autorul comentariului este singurul responsabil (juridic) pentru conţinutul acestuia