Valeria DUCA: Galaxia culorilor

Data: 1 Feb, 2010 / Categoria: Evenimente / Vizualizari: 2586 / Comentarii: 0O expozitie de pictura cu titlul "Galaxia culorilor" a tinerei pictorite Valeria Duca din Chisinau va fi deschisa, in perioada 4 februarie - 8 martie, la Muzeul Costumului Popular, sectie a Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti", cu sediul la Palatul Parlamentului.

In expozitie vor fi expuse 52 de lucrari, realizate in tehnica ulei pe panza, care vorbesc cu sensibilitate despre flori, ingeri, lacuri, pauni.

Valeria Duca este eleva la Liceul de Creativitate si Inventica "Prometeu - Prim" din Chisinau, sportiva de performanta (campioana tae - kwondo, premiata cu medalii de aur) si pictorita (cu expozitii apreciate in tara si strainatate).

Debutul in pictura i-a adus acesteia locul II la un concurs pentru elevi din Chisinau in anul 2007. Un an mai tarziu, Valeria Duca inaugureaza la Centrul Expozitional "Constantin Brancusi" (Chisinau), prima expozitie personala.

Lucrarile sale sunt prezente deja in colectii publice din Italia (Fundatia Regina Pacis), Muzeul National de Istorie si Arheologie din Chisinau si in colectii particulare din Lituania, Romania si Statele Unite ale Americii.

Despre lucrarile Valeriei Duca, Constantin I. Ciobanu, cercetator la Institutul de Istoria Artei "George Oprescu" al Academiei Romane, spune ca "probeaza o maturitate (neasteptata la o adolescenta) in intelegerea fundamentelor filosofice ale demersului artistic si o temeritate stoica in fata neinduplecatului Destin".


Print | RSS

Comentarii: 0