Noaptea Europeană a Muzeelor

Data: 6 May, 2012 / Categoria: Evenimente / Vizualizari: 2238 / Comentarii: 0În zilele de 18-19 mai 2012 Muzeul Naţional de Artă al Moldovei organizează o serie de manifestări prilejuite de Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor. Comitetul Internaţional al Muzeelor (ICOM) sărbătoreşte anual la 18 mai Ziua Muzeelor. Este ziua când se face bilanţul unui an muzeistic. Cu această ocazie în muzee se desfăşoară un şir de activităţi : expoziţii inedite, spectacole de teatru, concerte, concursuri. În fiecare an Ziua Muzeelor are un anumit generic şi se desfăşoară sub patronajul unor instituţii europene de rang înalt : ICOM, UNESCO, Consiliul Europei ş. a. Genericul anului muzeal 2012 este Museums in a changing world. New challenges. New inspirations. / Muzeele într-o lume schimbătoare. Noi provocări. Noi inspiraţii.
Noaptea Muzeelor este organizată începând cu anul 2005 la iniţiativa Ministerului Culturii al Franţei, eveniment la care au aderat în acest răstimp peste 47 ţări din Europa şi din întreaga lume. În acest an la cea de-a opta ediţie Noaptea Muzeelor se va desfăşura pe 19 mai. Muzeul Naţional de Artă al Moldovei îşi aşteaptă vizitatorii de la 19.00 până la 2.00. Ţinem să menţionăm că în perioada 18-19 mai muzeul lucrează în regim de gratuitate pentru toate categoriile de vârstă.

În contextul celor expuse mai sus oferta MNAM cuprinde:
Ziua Internaţională a Muzeelor
18 mai. Ziua uşilor deschise
15.00 Vernisajul expoziţiei Pavel Şilingovskii, pictură, grafică (din colecţia MNAM). Durata expoziţiei 18 mai-17 iunie 2012.

Noaptea Europeană a Muzeelor
19 mai

19.00-21.00 Montmartrul de ieri în Chişinăul de azi. Spectacol teatralizat.
În program: recital de muzică clasică susţinut de trio Vezzoso; recital de shansonnette.
21.00 – 22.00 Performance Tango de Paris. Evoluează clubul de dans Tangor, conducător Gheorghii Pavlov şi formaţia de tobe Big Bang, conducător Leonid Koida.
22.00 Tombolă Ora norocoşilor la Muzeul de artă!
22.30-23.00 Continuarea Performance-ului

Pe 19 mai muzeul va funcţiona în regim de gratuitate pentru toate categoriile de vârstă între orele 19.00-2.00

Comentarii: 0


Adauga comentariuIntroduceţi codul de control
Security Image   

  • Să se refere doar la articolul la care postează
  • Să se abţină de la atacuri off topic la adresa autorilor
  • Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile cu limbaj neadecvat sau obscen!
  • Autorul comentariului este singurul responsabil (juridic) pentru conţinutul acestuia