NECROLOG

Data: 25 Jan, 2017 / Categoria: / Vizualizari: 299 / Comentarii: 0Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova își exprimă profundul regret în legătură cu trecerea la cele sfinte a pictoriței Ludmila Țoncev, care s-a stins din viață la data de 24 ianuarie 2017.

Creația Ludmilei Țoncev, care a început la sfârșitul anilor 60 și a suferit o evoluție considerabilă, păstrându-și totodată integritatea, fiind lipsită de cotituri bruște, frământări neîntemeiate, dezvoltându-se firesc și organic. Încă din perioada studiilor la școala de Arte Plastice din Chișinău (1961-1966) și Institutul de Arte I.Repin din Leningrad (1973-1979), ea s-a familiarizat cu tradițiile impresionismului și postimpresionismului European.

Ludmila Țoncev rămâne mereu pătrunsă de optimism. În viața noastră instabilă, misiunea artei este de a spori percepția estetică a frumosului, de a armoniza și înălța spiritual omul, fiind nobilă și mereu actuală.

Pânzele pictoriței Ludmila Țoncev se evidențiază printr-o structură poetică și un stil individual, bine determinat. În virtutea talentului său, pictorița este atrasă spre o comunicare vie cu lumea obiectelor, cu natura, iar experiența acumulată și măestria, cu care își structurează materia pictorală și emoțiile sale îi conferă posibilitatea creării unei improvizații libere: percepția nemijlocită, fiind imediat corectată de logica gândirii artistice.
Pânzele sale se află în Geleria Tretiacov (Moscova), în multe alte muzee de artă și galerii naționale ale Rusiei, Moldovei, Ucrainei și Kazahstanului, în colecții private (Canada, SUA, Franța, Spania, Germania, Olanda, Bulgaria, România, Israel).
Dumnezeu să o odihnească în pace!

Pagina personală: toncev-ludmila.arta.md.

Comentarii: 0


Adauga comentariuIntroduceţi codul de control
Security Image   

  • Să se refere doar la articolul la care postează
  • Să se abţină de la atacuri off topic la adresa autorilor
  • Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile cu limbaj neadecvat sau obscen!
  • Autorul comentariului este singurul responsabil (juridic) pentru conţinutul acestuia